De Voorkamer wordt gedragen door een groep mensen met verschillende rollen en verantwoordelijkheden. Ontmoet de team, partners, vrijwilligers, lokale ambassadeursen en vele andere mensen die deelnemen aan en geloven in wat wij doen. Hieronder stellen we een aantal community leden van De Voorkamer aan je voor, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mensen betrokken die je tijdens onze evenementen kan ontmoeten.

Ahmad bezit een grote hoeveelheid energie en positiviteit, hij is altijd bereid te helpen en werkt mee aan diverse projecten van De Voorkamer. Een van zijn talenten is koken: probeer vooral zijn gerechten eens tijdens de BBQ.

Adel is een belangrijke member van de community, hij connect mensen en is er altijd voor anderen. Hij is op zet zich op verschillende manieren in, zo is hij samen met Louay actief als host van het Arabisch Taalcafé en Straffe Koffie. Hij organiseert niet alleen evenementen, maar is ook acteur.

Zaynab is een zeer actief lid van onze community. Ze staat altijd klaar om te helpen. Ze heeft magische vinger en tovert elk ingrediënt in een heerlijk Syrisch gerecht. Zaynab doet onze catering en is medeorganisator van Turning Tables.  

Marieke is een heel sociaal en open meid die ervan houdt om diverse mensen te ontmoeten en probeert altijd te helpen waar ze kan. Bij De Voorkamer zorgt ze voor het verbinden van alle teamleden.

Louay is een zeer actieve member van onze community. Bijna bij alle events is Louay te vinden. Als hij ze niet organiseert, dan helpt hij wel en anders neemt hij de rol aan van bezoeker om een gezellige sfeer te creëren. Samen met Adel is hij host van het Arabisch Taalcafé en Straffe Koffie. Samen met zijn zoontje Adam brengt Louay leven en energie in De Voorkamer.

Farah is zo ongeveer bij ieder evenement te vinden. Ze organiseert ze, ontvangt nieuwe gasten en zorgt ervoor dat iedereen geniet. Farah is heel sociaal en denkt altijd aan anderen, of dat nu haar vrienden, familie of onze community is. Farah is als de smaak van de Marokkaanse thee.

Minem is ons netwerktalent. Minem zorgt ervoor dat De Voorkamer uit haar eigen cirkels stapt en door samen te werken met organisaties en professionals. Daarnaast brengt ze de moviescreenings naar een hoger niveau door haar persoonlijkheid, connecties en vele ideeën.

Aziz houdt van fotograferen, op die manier kan hij zich binden aan een nieuwe plek. Bij De Voorkamer werkte Aziz onder meer aan  het project over zijn leven in het asielzoekerscentrum in contrast met het leven dat hij nu leidt in Utrecht.

Pim is de projectleider en ontwerper. Hij is dag en nacht bezig om alles mogelijk te maken. Als hij niet werkt, oefent hij de perfecte handstand push-up (hij werkt vooral veel, dus het is nog niet gelukt…).

Shay is de project ontwerper. Ze werkt aan de inhoud en het ontwerp van het project. Shay houdt van het hosten van feesten, het koken van grote maaltijden en het ontdekken van nieuwe steden.

Zakaria is een deelnemer van de pilot in Haren. Sinds de pilot is Zakaria onze taaltovenaar, hij helpt ons met het verspreiden van onze boodschap en communiceert in het Arabisch, Engels en Nederlands. Verhalen die hij vertelt zie je meteen vanuit zijn unieke perspectief.

Hennie is de penningmeester van de Collective Nouns Foundation, de organisatie achter ons project. Zonder hem zouden we verdrinken in bureaucratie. Je kunt hem herkennen aan zijn funky overhemden.

Meike heeft een prachtige stem en een zachte persoonlijkheid. Iedere maand tijdens Samen Zingen speelt ze piano, zingt ze en zorgt ze ervoor dat onze community goed Nederlands oefent door de Nederlandse liedjes die worden gezongen.

Salma is een krachtige en slimme vrouw. Ze werkt hard om haar doelen te bereiken. In De Voorkamer is ze medeorganisator van Samen Zingen en de vrouwenevenementen. Salma zorgt ervoor dat er een diverse groep bezoekers is.

Irene is een heel sociaal persoon en werkt dan ook mee aan diverse sociale projecten. Ieder maand zorgt zij ervoor dat de liedjes klaar voor gebruik zijn tijdens Samen Zingen.  

Florence is een slimme en onafhankelijke vrouw. Met veel energie werkt ze aan veel verschillende sociale projecten met groot sociale relevantie. Ze is een van de organisatoren van de vrouwenevenementen. Tijdens Yallah Yallah weet ze het voor elkaar te krijgen om onze hele community te laten dansen, de hele nacht lang.   

Pim is een man van ritme. Hij organiseert samen met Kirsten en Anan het event On The Spot bij De Voorkamer. Hij is een geweldige host en met zijn ritmegevoel begeleidt hij de muzikale deelnemers en bezoekers. Pim voegt een belangrijk groove, ofwel opwekkende sfeer aan het event.

Anan is een geweldige muzikant. De indrukwekkende klanken van zijn viool brengt hij ten gehore op verschillende plaatsen, tijden en aan divers publiek. Anan is een van de organisatoren van On the Spot en neemt zijn viool vaak mee naar events.   

Mohammad is een rustig en vriendelijk persoon. Hij is heel sociaal en altijd bereid een handje te helpen. Hij organiseert evenementen, presenteert De Voorkamer en waar wij voor staan. Verder speelt hij graag spelletjes met onze community.

Saeed is dol op de wereld van fotografie en video’s regisseren. Samen met Adel startte hij met het produceren van hun eigen film. In De Voorkamer helpt hij vaak bij het organiseren van diverse evenementen die gerelateerd zijn aan fotografie en films. Saeed is een project gestart over onze visuele communicatie.

Ghedam is een aardige man die altijd lacht. Zijn positiviteit straalt uit naar zijn hele omgeving. Ghedam is een actieve member van de community en werkt met De Voorkamer samen aan een picknick.

Sadam is een actieve en slimme jongen. Sadam probeert altijd iets nieuw te leren en zichzelf uit te dagen. In De Voorkamer gaf hij een mooie lezing over Pakistan over de invloed van het Westen.

Mohammad houdt ervan met zijn handen te werken, hij is een schilder en keramisch kunstenaar. Bij De Voorkamer werkte hij samen met Suzan Becking aan ceramische objecten geïnspireerd op het Hammam badhuis.  

Anas was lange tijd een normale bezoeker. Hij helpt inmiddels bij veel events en krijgt de community altijd aan het lachen en dansen.  

Feras is een energierijk persoon die altijd lacht. Van jongs af aan wil hij al artiest worden. Bij De Voorkamer werkt hij aan kalligrafie en maakt hij handgedrukte producten.  

Floor is een goede vriend van De Voorkamer en verzamelt verhalen, organiseert evenementen en haalt nieuwe mensen binnen. Ze heeft het bijzondere talent om mensen op zich op hen gemak te laten voelen.

Abdulrahman werkt graag met zijn handen, zo repareert hij graag fietsen en weet hij alles af van werken met textiel. In Syrië werkte hij als kleermaker, hij werkt graag met borduurwerk. Abdulrahman maakte de kussens in De Voorkamer.

Karama is een sterke vrouw die nooit opgeeft, zelfs als dingen zwaar zijn blijft zij glimlachen. Karama houdt van koken en is graag bezig. Bij De Voorkamer kookte zij voor de Arabische markt ‘Souk’.

Abdulrahman is een bescheiden man die boordevol verhalen over avonturen en mensen kent. Hij houdt van vissen en koken. Bij De Voorkamer maakte hij heerlijke gerechten voor de Arabische markt ‘Souk’.

Badr werkte als een houdbewerker in Syrië. Hij kan van ieder stukje hout iets bijzonders creëren. Voor De Voorkamer maakte hij een modulair reksysteem voor onze bibliotheek.

Mohammad houdt ervan met zijn handen te werken, hij is een schilder en keramisch kunstenaar. Bij De Voorkamer werkte hij samen met Suzan Becking aan ceramische objecten geïnspireerd op het Hammam badhuis.  

Ahmad is een uitstekende bakker. In Damascus had hij zijn eigen winkel waar zijn klanten niet alleen voor zijn heerlijke lekkernijen langskwamen, maar ook door zijn gezelligheid en vrolijke lach.  Ahmad bakte de lekkere Knaffa voor de Arabische markt ‘Souk’.

Jan is de voorzitter van Collective Nouns Foundation, de organisatie achter ons project. Jan is een designer en leraar in hart en nieren, en hij ondersteunt ons proces. Hij is een avontuurlijke ziel, altijd in voor een ontdekkingsreis.

Simone is een bestuurslid van de Collective Nouns Foundation, de organisatie achter ons project. Daarnaast is ze een erg getalenteerde textielontwerpster met een aanstekelijke lach.

Iris is projectleider op het gebied van communicatie. Ze is de lokale spin in het web en weet iedereen te verbinden. Ze is dan ook erg sociaal en staat avontuurlijk in het leven: ze een van de oprichters van New Neighbours groep in Utrecht en daarnaast samen met Tamer de oprichter van Dreaming of Syria.

Hassan is een deelnemer van de pilot in Haren.

Amany schrijft prachtige verhalen en gedichten. Ze is een wijze en gevoelige vrouw met een talent voor talen. Bij De Voorkamer is zij een verhalenverteller.

Teune is de man achter de lens. Hij is de fotograaf van De Voorkamer. Teune heeft een scherp oog en hart voor het vastleggen van mensen en verhalen.

Jaber is een gepassioneerde muzikant met charisma en charme. Bij De Voorkamer leidt Jaber muziekevenementen en helpt hij met begeleiden van de workshops.

Tamer brengt mensen samen. Hij is er altijd om te helpen en dingen uit te leggen. Bij De Voorkamer houdt hij zich bezig met public relations en communicatie.

 

Eid is een verzamelaar met een passie voor het klussen aan z’n verzamelde objecten. Hij is zeer toegewijd en werkt hard. Bij De Voorkamer werkt hij samen met Salah aan metalen krukjes en lampen.

Salah is een bescheiden man die ervan houdt om met zijn handen te werken. Bij De Voorkamer werkt hij samen met Eid aan metalen krukjes en lampen.

Jasien is een vriendelijke man met vele vaardigheden; hij heeft twee rechterhanden en staat altijd klaar om te helpen. Bij De Voorkamer werkt hij aan het plafond, de lichtinstallatie en de lampen.
 

Abdoulah is een echte netwerker met een pittig gevoel voor humor. Hij kent iedereen en heeft een heus talent om mensen met elkaar in contact te brengen.

Zakaria is een deelnemer van de pilot in Haren.

Samer is een deelnemer van de pilot in Haren.

Nouraldin is een deelnemer van de pilot in Haren.

Muhamad is a participant of the pilot in Haren.