More selected projects

Africa_s_Calling_UgandaAfrica_s_Calling_Uganda

Africa's Calling: Uganda - Vrijdag 6 Maart

In de tweede editie van Africa's Calling ontdekken we The Pearl of Africa: Uganda!

Heb je altijd al Oegandese gerechten zoals matoke, ugali en chapati geprobeerd? Kom met ons eten (€5) en meld je aan via deze link (VOL)

Na het diner kijken we naar de documentaire From Ghetto to Parliament. Een documentaire over het leven van Bobi Wine, de beroemdste ghetto zanger van Oeganda die besluit het parlement in te gaan. We zullen een Q&A hebben met Thimaud Lallemand de Driesen, de directeur van de documentaire.

Zorg ervoor dat je je instrumenten meeneemt en neem deel aan de jamsessie met geweldige muzikant Daniel Okiror. Samen zullen we het geluid van Oeganda ontdekken!

18:30 - 19:00 Inloop
19:00 - 20:00 Diner
20:00 - 20:45 Documentaire ‘From Ghetto to Parliament'
20:45 - 21:15 Q&A met Thimaud
21:15 - 22:00 Jamsessie met Daniel Okiror

Over ‘Van getto naar het parlement’:

From Ghetto to Parliament is een documentaire over het leven van Robert Kyagulanyi Ssentamu ook bekend als Bobi Wine. Een muzikant die politicus werd om zijn land Oeganda probeert te bevrijden, waar omkoping, intimidatie en geweld de meest normale gang van zaken zijn.
De film focust zich op zijn titanische vrijheidsstrijd tegen een diepgewortelde dictatuur. De ongerepte kritiek van Bobi Wine brengt een spanning met zich mee. Hoe ver gaat hij om zijn land te bevrijden? En welke rol speelt zijn muziek in dit verhaal? Het gaat over zijn strijd voor gerechtigheid en zijn reis van getto naar het parlement. Maar het gaat niet alleen over Bobi Wine, het gaat ook over Oeganda en de uitdagingen waar het land voor staat.

Over Africa's Calling:

Afrika wordt vaak nog steeds gezien als één land, maar niks is minder waar. Het continent bestaat uit 54 onafhankelijke landen met elk een rijke cultuur, eigen tradities en booming hoofdsteden. Africa’s Calling is een nieuw project van De Voorkamer waarin we per evenement één Afrikaans land leren kennen vanuit het perspectief van de Afrikaanse diaspora in Utrecht. Elke editie leren we een land kennen door middel van muziek, kunst, eten, verhalen, film en nog veel meer, afhankelijk van de interesses en talenten van de mensen die de editie organiseren.

Heb je een vraag? Stuur ons e-mail!

Datum: 6 Maart, 2020
Tijd: 18:30 - 22:00
Locatie: De Voorkamer, Kanaalstraat 225


Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina