More selected projects

Centraal LaatCentraal Laat

Centraal Laat X De Voorkamer

Een avond vol muziek, optredens en workshops in het Centraal Museum.

Centraal Laat ‣ De Voorkamer x De Bentvueghels

Centraal Laat is hét avondconcept van het Centraal Museum. Op een aantal donderdagavonden per jaar kun je door de museumzalen dwalen en jezelf tot in de late uurtjes verliezen in performances, muziek, lezingen en andere culturele happenings in en rond het museumgebouw. Verwacht samenwerkingen met zowel Utrechts lokale vaandeldragers als de meest verfrissende culturele nieuwkomers.

Deze editie is gefocust op hoe het is om als nieuwkomer een leven op te bouwen in een ander land. Het vormen van een gemeenschap speelt hierbij een grote rol. Al in de 17de eeuw ontdekten de Bentvueghels het leven en de kunst in Rome. Tegenwoordig zijn thuisgevoel, kunst en de relatie met het gastland relevant voor iedereen die naar het buitenland gaat. De Voorkamer, een culturele ruimte die synoniem is geworden voor gemeenschap, zal de hoofdrolspeler zijn van deze Centraal Laat editie en ons uitnodigen om mee te denken en doen door middel van poëzie, muziekoptredens en workshops. Wat neem je mee naar je nieuwe woonplek als het gaat om gewoontes, muziek, dans, poëzie en creativiteit? Hoe draagt creativiteit bij aan het creëren van een gemeenschap? Op donderdag 6 april komen we samen in het Centraal Museum om ons te verdiepen in deze vragen, kunst, interculturaliteit en nog veel meer.

Voor meer informatie en tickets: https://www.centraalmuseum.nl/nl/agenda/centraal-laat-2023-de-voorkamer-x-de-bentvueghels

Algemene informatie

Datum: Donderdag 6 april
Tijd: 18:00 - 22:30
Locatie: Centraal Museum, Agnietenstraat 1, 3512 XA Utrecht

Heb je een vraag?

Stuur ons e-mail! info@devoorkamer.org
Blijf op de hoogte via onze Facebook page