More selected projects

54433920_2045079068893965_6264756430293696512_n54433920_2045079068893965_6264756430293696512_n

De Voorkamer presents Culture Shock | Tweetakt

De Voorkamer presents Culture Shock is een minifestival met niet-westerse acts, storytellers, en de gelegenheid elkaar te ontmoeten. Met optredens van o.a. Anan AL-Kadamani, Jasper Hutte, Cengiz Arslanpay, Daniel Okiror - Uganda, Mehmet Polat en Yank. Onderdeel van Festival Tweetakt 2019!

• Dinsdag 9 april, 20.00 uur

Locatie: Festivalplein de Neude
Leeftijd: AL
Kaartjes: € 5

Meer info en kaartjes:
https://tweetakt.nl/programma/2019/muziek/de-voorkamer-presents-culture-shock/

Meer muziek op Tweetakt:
https://tweetakt.nl/programma/?genre%5B0%5D=muziek

––––––

De Voorkamer is een initiatief waarbij nieuwkomers in Utrecht en de lokale gemeenschap elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn taallessen in zowel Nederlands als Arabisch, er zijn spelletjesavonden onder de noemer ‘Straffe Koffie’, en er is ‘Culture Shock’, een project waarbij creatieve professionals met diverse achtergronden worden uitgenodigd om samen muziek en kunst te maken. Vanavond een minifestival op Tweetakt met niet-westerse acts, storytellers, en de gelegenheid elkaar te ontmoeten, in alle hoeken en gaten van de Neude!

ARTIESTEN
• Anan Al-Kadamani is een professioneel violist. Op 15-jarige volgde hij een paar vioollessen, maar hij leerde het vooral zichzelf aan, voordat hij aan het Conservatorium van Damascus ging studeren. Hij speelde in verschillende Syrische bands en orkesten, waaronder de Syrian Youth Orchestra en het orkest van het Ministerie van Cultuur. In 2017 verhuisde Anan naar Nederland en sindsdien heeft hij al opgetreden in bijvoorbeeld het Cultuurhuis in Gouda, TivoliVredenburg in Utrecht en het Van Abbemuseum in Eindhoven.

• Jasper Hutte is een multi-instrumentaal talent van eigen bodem. Zijn hoofdinstrumenten zijn de piano en andere toetsinstrumenten. Hij begon op zijn elfde deuntjes na te spelen op zijn keyboard en al gauw ontwikkelde hij een passie voor het creëren van zijn eigen geluid. Voor zijn afstuderen aan de HKU Composition for the Media, creëerde hij een volksdansuitvoering op basis van Balkanmuziek. Op dit moment verdient Jasper zijn brood door zangkoren te begeleiden met de piano.

• De artiest Cengiz Arslanpay bespeelt traditionele instrumenten, zoals de nay, de duduk en de kaval, alle drie houtblazers. Hij bespeelt ze op de traditionele manier, maar zoekt ook de mogelijkheden op door ze met elektronische of andere hedendaagse instrumenten te combineren.

• Het multitalent Daniel Okiror uit Oeganda is dankzij zijn meertaligheid de aangewezen kandidaat om de wereldmuziek uit Oost-Afrika met afrobeat, pop, jazz en folk te integreren in de westerse samenleving waar hij sinds 2016 deel van uit maakt.

• Mehmet Polat is een vakkundige ud-speler, componist, ensembleleider en solist die inmiddels vele internationale tours op zijn naam heeft staan. Van Afrika tot India, Perzië tot de Balkan, van modern tot jazz, hij combineert verschillende muziekstijlen vanuit zijn zeer brede muzikale achtergrond. Hij is gevormd door het alevitisme, een mystieke stroming in de islam, volksmuziek uit Anatolië en klassieke muziek uit het Ottomaanse Rijk. Via improvisatie, eigen composities en zijn blik op de verscheidenheid van muziekstijlen is Mehmet constant op zoek naar nieuwe muzikale paden en inspiratie.

• De Turkse multi-instrumentalist Yank maakte deel uit van een aantal bekende bands in de alternatieve muziekscene in Istanbul, alvorens in 2016 een soloalbum uit te brengen. Al toerend door Europa en Turkije brengt hij een vrolijke melancholie op het podium, een combinatie van zoete melodieën en unieke harmonieën met teksten in zijn moedertaal. Hoewel zijn composities voortkomen uit singer-songwritertradities, schuwt hij het niet om verschillende genres te combineren of om te vormen.

STORYTELLERS
Bij verschillende acts zal een storyteller een kort intro geven. Joe Washington uit de VS: ‘New beginnings traces various aspects of the storyteller’s path and the quest to connect the dots in one’s life!’ Hij doet zijn intro in het Engels. Uit Pakistan komt Sabawon Karimi. Zijn bijdrage is getiteld: ‘De elektrische schuifdeuren van een nieuwe wereld’. En Louay Biram uit Syrië, zal het hebben over hoe je je overal ter wereld thuis kunt voelen.

––––––

Festival Tweetakt 2019
https://tweetakt.nl/programma/

Do you have a question? Drop us a line.

Date : 9 April, 2019
Time : 20:00 - 22:30
Location : Neude

Stay updated on our facebook page