More selected projects

Esther

Toerist in eigen land; een ode aan Nederland en haar natuur

Nu heel de wereld in lockdown is, kunnen de vakantieplannen op z’n zachtst gezegd wel worden uitgesteld. Het voelt alsof een globale wereld nooit heeft bestaan. Maar social media bewijst het tegendeel van mijn gedachten en brengt me terug in de realiteit. 

Via Instagram hoor en zie ik hoe mijn vrienden in Oeganda de lockdown ervaren. Alle markten zijn uitgestorven, mensen mogen geen eten meer op straat verkopen en er is een avondklok ingesteld waardoor niemand na 7 uur ’s avonds meer buiten mag zijn. Wie zich niet aan deze regels houdt, ontvangt gerust een paar klappen van de autoriteiten. 

Na elke video call met mijn vrienden in Oeganda besef ik mij hoe veel bewegingsvrijheid wij nog hebben tijdens deze lockdown. Mijn plan om naar Oeganda op vakantie te gaan zit er voorlopig niet in, maar ik heb nog wel de mogelijkheid om als toerist in eigen land op vakantie te gaan. 

Elke week probeer ik te gaan surfen op verschillende plekken in Nederland. Vorige week ben ik samen met Pim en Fez naar Wijk aan Zee gegaan. Het authentieke dorpje, de strandhuisjes en de reflectie van de zonsondergang op het zeewater gaven mij het gevoel dat ik ver weg op vakantie was, ook al was het maar voor een paar uur.

Nederland heeft waanzinnig diverse natuur; van kilometers aan duinen en paarse heides tot bloeiende bossen en idyllische meren. Mijn waardering van de natuur in Nederland is door de lockdown steeds groter geworden en ik kijk ernaar uit om deze zomer op avontuur te gaan in eigen land.