More selected projects

lino grouplino group

Lino Workshop: 'Natuur, wederkerigheid en universele saamhorigheid'

Onze lino workshops zijn terug!

Na een lange pauze organiseert De Voorkamer weer lino workshops! Deze keer vinden de workshops plaats in een serie van 2 bijeenkomsten (2 uur elk) gedurende 2 weken achter elkaar. Kom op 26 maart en 2 april om je verbeelding te verkennen, iets creatiefs met je handen te doen en gewoon een lekker kopje koffie te drinken terwijl je kletst met mensen met verschillende culturele achtergronden op een zaterdagmiddag.

Het thema van deze editie is 'Natuur, wederkerigheid en universele saamhorigheid'. Tijdens de eerste workshop (26 maart) nemen we de tijd om te leren wat lino drukken is, hoe het werkt en welke basistechnieken je er bij kunt gebruiken. We zullen ook elkaar leren kennen en het thema van de workshop bespreken - de uiteenlopende relaties met de natuur die wij allen, als mensen, creëren, onderhouden en ervaren. Waarom hebben we de drang om verbonden te blijven met de natuur? Wat betekenen deze verbindingen voor ons? Welke unieke gevoelens/ervaringen roept de natuur bij ons op? Hoe kunnen wij, als mensen, een betekenisvol en respectvol gesprek aangaan met de omgeving om ons heen?

Na het bespreken van al deze vragen gaan we aan de slag met het maken van onze lino-ontwerpen om visueel weer te geven wat de natuur voor ieder van ons betekent. Tijdens de tweede workshop (2 april) zullen we onze ontwerpen samen afwerken en printen.

Klinkt dat als een goed plan? Dan zien we je graag op zaterdag 26 maart, om 12:00 uur in De Voorkamer! De workshop duurt 2 uur, dus we zullen rond 14:00 klaar zijn. We kijken er naar uit om je te ontmoeten en samen lino prints te maken!

Meld je aan via deze link.

 

Algemene informatie

Datum: Zaterdag 26 maart
Tijd: 12:00 - 14:00
Locatie: De Voorkamer, Kanaalstraat 225, Utrecht

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar salma@devoorkamer.org