More selected projects

4444

DeVoorkamer&MiGreat: Utrecht: 44.000 Namen - Dinsdag 15 Juni 

Vierenveertigduizend mensen stierven aan de Europese grenzen. Verdronken in de Middellandse Zee, de Evros of het Kanaal, of bevroren in de bergen van de Balkan en de Alpen. Mensen die nog in leven hadden kunnen zijn.

Heel juni herdenken wij de dodelijke slachtoffers van het Europese asiel- en migratiebeleid. We lezen de namen voor van de overledenen en maken samen op 20 juni een mega herdenkingsmonument op strand Scheveningen.

Op 15 juni van 13.00 – 17.00 zal De Voorkamer samen met MiGreat in Utrecht gedenktekens maken. Wil jij meehelpen met het maken van deze gedenktekens? Je hoeft alleen maar langs te komen! Wij zorgen voor het materiaal waarmee je ter plekke begeleid wordt om gedenktekens in elkaar te zetten. Ook zullen we samen in gesprek gaan over dit onderwerp met vragen als “hoe herdenk je passend de slachtoffers van Europees migratiebeleid” en “hoe herdenk je slachtoffers waarvan nooit een naam bekend zal zijn?”

Ook zal er op 18 juni een herdenking worden georganiseerd in Utrecht en worden er op andere momenten op andere locaties ook gedenktekens gemaakt. Meer informatie hierover zal snel volgen.

Wil je meehelpen de 20ste in Scheveningen met het bouwen van het monument, de herdenking op het strand en het afbouwen? Fijn! Vul dan dit formulier in:
https://forms.gle/P2SrprEWQHTCZTpu9

In verband met de corona maatregelen mogen er maximaal 14 mensen tegelijkertijd aanwezig zijn bij De Voorkamer.

Algemene informatie

Datum: Dinsdag 15 Juni
Tijd: 13:00 - 17:00

Locatie: De Voorkamer, Kanaalstraat 225, Utrecht 

Heb je een vraag?

Stuur ons e-mail! info@devoorkamer.org
Blijf op de hoogte via onze Facebook page