More selected projects

NFF in De VoorkamerNFF in De Voorkamer

NFF in De Voorkamer - Donderdag 13 Februari

Het Nederlands Film Festival en De Voorkamer organiseren iedere twee maanden een film screening in de aanwezigheid van de makers. De makers zijn erbij om al jullie vragen te beantwoorden. De films zijn te zien in De Voorkamer en worden geprogrammeerd door NFF. ? Verwacht mooie filmavonden, met spannende verhalen en bijzondere gesprekken. De achtste editie focust op de kruising tussen de eigen identiteit, familierelaties en cultureel erfgoed. Beide persoonlijke verhalen onderzoeken zorgvuldig de complexiteit binnen dit kruispunt, terwijl de hoofdrolspelers onderzoeken hoe hun erfgoed en families de ontwikkeling van hun identiteit kunnen hebben beïnvloed.

? MAAR JE ACHTERNAAM IS TOCH MAROKKAANS? (28’)
Nederlandse regisseur Aiman Hassani is geboren in het Brabantse Bergen op Zoom, en opgegroeid in het dorpse Vianen. Hij beschouwt zichzelf als Nederlander. Toch krijgt hij al jaren de druk opgelegd zich meer te focussen op zijn Marokkaanse identiteit, een Marokkaans paspoort aan te vragen, en zich officieel in het Marokkaanse familieboekje in te laten schrijven. Maar Aiman voelt die behoefte niet. Hij moet een keuze maken. Of hij schikt zich naar de wensen van zijn familie, of hij besluit zijn eigen pad te blijven volgen, waarmee hij de relatie met zijn ouders mogelijk op het spel zet.

? DE WAARHEID OVER MIJN VADER (52’)
In deze documentaire gaat regisseur Shamira Raphaëla samen met journaliste Clarice Gargard opzoek naar het ware gezicht van Clarice’s vader, van wie ze grotendeels gescheiden is opgegroeid. Hij diende onder het schrikbewind van voormalig president van Liberia, Charles Taylor. In haar ogen was haar vader een wereldverbeteraar, maar naarmate ze meer ontdekt slaan de twijfels toe. De documentaire laat een strijd zien tussen goed en kwaad, opstand en veranderende morele waarden in tijden van oorlog.

✅ Beide films zijn Engels ondertiteld
Deuren open: 19:00
Start screening: 19:30
Gratis toegang ✨

Heb je een vraag? Stuur ons e-mail!

Datum: 13 Februari, 2020
Tijd: 19:00 - 22:00
Locatie: De Voorkamer, Kanaalstraat 225

Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina