More selected projects

perspectivesperspectives

Perspectives|Lost in Translation: Communication & Connection - Donderdag 6 Mei

Hoe beïnvloedt ons vermogen om met anderen te communiceren hoe we met elkaar in contact komen? En welke factoren beïnvloeden ons vermogen om te communiceren? Hoe komen we in een internationale en diverse stad als Utrecht in contact met mensen die anders communiceren dan wij?

Als je jezelf ooit "lost in translation" hebt gevoeld, kom dan op donderdag 6 mei naar De Voorkamer voor ons nieuwste Perspectives programma. Het is een veilige en inclusieve ruimte om te luisteren, ervaringen te delen, en met elkaar in gesprek te gaan.

Hoe belangrijk is culturele context bij het begrijpen en gebruiken van taal? Wat gebeurt er met onze identiteit als we in een andere taal communiceren? Hoe delen Nederlanders en nieuwkomers de verantwoordelijkheid voor het overbruggen van taal- en cultuurverschillen?

Door deze en andere vragen samen te onderzoeken, kunnen we van elkaar leren hoe we ondanks taal- en cultuurverschillen zinvoller met elkaar in contact kunnen komen, en praktische tips uitwisselen over hoe we in de Nederlandse cultuur kunnen functioneren.

De voertaal van het evenement zal Engels zijn, maar er zal ook interactie zijn in het Arabisch, Nederlands & Turks!

Schrijf je hier in: https://docs.google.com/.../1uGiJSweOVbR8j6gIAQCdwM2.../edit

Algemene informatie

Datum: 6 Mei 2021
Tijd: 18:45 - 20:30
Locatie: Zoom

Heb je een vraag?

Stuur ons e-mail! info@devoorkamer.org
Blijf op de hoogte via onze Facebook page