More selected projects

Perspectives_Solidarity: Close and FarPerspectives_Solidarity: Close and Far

Perspectives - Solidarity: Close and Far - Donderdag 12 December

Solidariteit: dichtbij en ver weg.

Wat betekent solidariteit voor jou? Hoe kunnen we solidair zijn met anderen, zowel met mensen die dichtbij ons staan als mensen die verder van ons af staan? Hoe verandert solidariteit in tijden van snelle technologische vooruitgang? Waarom kiezen we ervoor om solidariteit te tonen met bepaalde mensen en bewegingen maar niet met anderen? Hoe voelt het wanneer anderen hun solidariteit tonen met jou of jouw beweging of groep?

Overal ter wereld staan mensen op voor hun rechten en tegen onderdrukkende en corrupte overheden. Van de revolutie in Libanon tot de demonstraties in Hong Kong, de wereldwijde klimaatveranderingsbeweging en de protesten van boeren in Nederland, mensen staan samen op voor een gemeenschappelijke zaak of standpunt. Hoe kunnen we solidair zijn met deze bewegingen?

In deze editie van Perspectives zullen we bovenstaande vragen verkennen en bespreken. Zoals altijd kunnen verschillende meningen en ervaringen worden uitgewisseld en iedereen is welkom om zijn gedachten en ideeën te delen. 

Heb je een vraag? Stuur ons e-mail!

Datum: 12 December, 2019
Tijd: 19:00 - 21:30
Locatie: De Voorkamer, Kanaalstraat 225


Blijf op de hoogte via onze Facebook pagina