More selected projects

souksouk

De Voorkamer tijdens Souk!

SOUK Utrecht is het eerste Utrechtse festival ter viering van de moderne Arabische cultuur. Op SOUK Utrecht vind je kunst, mode, design, muziek en eten maak je kennis met tradities en (modere) gewoontes.

In Utrecht heeft maar liefst 1 op de 3 inwoners een migratieachtergrond. Veel inwoners van Utrecht voelen zich daarom thuis in meerdere culturen. De grootste groep mensen met een migratieachtergrond (maar liefst 30.000 inwoners) heeft Arabische roots. We willen de rijkdom uit deze culturen onder de aandacht brengen en samen vieren. Want hoe mooi is het als je beide werelden begrijpt en het beste uit beide werelden kan halen.

ARABISCHE MARKT OP BERLIJNPLEIN
Berlijnplein tovert op zaterdag 18 juni om in een kleurrijke beleving! Dwaal over een markt met bijzondere producten, geniet van de tunes van jonge DJ’s van Yallah Yallah, muzikale optredens en culturele ontmoeting bij Culture Shock (De Voorkamer), lekker eten proeven bij verschillende foodtrucks, een workshop Midden-Oosterse dabke dans volgen of henna leren zetten, een podiumgesprek bijwonen waarin kinderen van ouders met een migratieachtergrond hun verhaal delen. Of kom gewoon lekker ontspannen in het gras of op het terras. SOUK Utrecht is voor iedereen die nieuwsgierig is naar andere culturen, voor iedereen die de Arabische cultuur wil vieren en kennis wil maken met verschillende leefwijzen in de stad.

Het hele programma vind je op raumutrecht.nl

Algemene informatie

Datum: Zaterdag 18 juni
Tijd: 12:00 - 18:00
Locatie: RAUM, Berlijnplein 520

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@devoorkamer.org