More selected projects

PosterSurinamfinal1-01PosterSurinamfinal1-01

Srefidensi Dey in De Voorkamer!

Suriname - Land van de Inheemse gemeenschap en van het Creoolse, Maronse, Javaanse, Hindoestaanse en Chinese volk. Land van verschillende culturen, met kleurrijke mensen, van over de hele wereld, die elk hun eigen muziek, kunst en voedsel meebrachten naar hun nieuwe thuisland.

Suriname ligt in Zuid-Amerika en was een voormalige kolonie van Nederland. Echter, in 1975 scheidde Suriname zich af van het Nederlandse Koninkrijk en werd het officieel onafhankelijk. Op deze dag, 25 november 1975, vieren wij vrolijk de Surinaamse onafhankelijkheidsdag. In Suriname heet deze dag Srefidensi, wat betekent "laat zien dat je het zelf kunt". En samen met De Voorkamer willen we de ware, kleurrijke schoonheid van Suriname laten zien met een heerlijk diner om Srefidensi met iedereen te vieren.

Daarom organiseren wij op vrijdagavond 25 november:

Een Surinaams diner waarin de zes grootste etniciteiten vertegenwoordigd zijn (Chinees, Hindoestaans, Creools, Marons, Javaans, Inheems). Tijdens en tussen de gangen door zullen er verhalen, muzikale optredens en poëzie zijn van geweldige Surinaamse artiesten.

Kom je ook, schrijf je dan hier in: https://forms.gle/6wvW4MaQSDWKaLr49Kom gerust in traditionele kleding:)

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 25 november
Tijd: 18:00 - 22:00
Locatie: De Voorkamer. Adres: Kanaalstraat 225, Utrecht

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@devoorkamer.org.