More selected projects

56255425_2399581376748456_1019732206525874176_n56255425_2399581376748456_1019732206525874176_n

Vertel! Levensechte verhalen op toneel

Wat is jouw levensverhaal? Tijdens het nieuwe storytellingfestival Vertel! geven zes performers van verschillende culturele achtergronden antwoord op deze vraag. Ze gaan terug naar de kern van het theater: een verhaal vertellen. Tegelijkertijd staan ze met beide benen in het hier en nu en kaarten ze de conflicten, ontmoetingen en culturele verschillen waar we vandaag mee te maken hebben aan. Kom ook naar Vertel! en laat je verbazen, ontroeren en raken door deze persoonlijke verhalen.

Tijdens Vertel! bezoek je op één avond twee voorstellingen. De eerste voorstelling kies je zelf, de tweede voorstelling staat vast. Op zaterdag 11 mei bezoek je My home at the Intersection (Engelstalig) óf Wie ben je als niemand kijkt? en ga je daarna naar The Shah of Holland.

Abhishek Thapar | My home at the intersection (Engelstalig)
Abhishek Thapar gaat op zoek naar de betekenis van ‘thuis’ aan de hand van zijn familiegeschiedenis. Hij reisde met zijn ouders en zus naar zijn geboortestad Moga, India. Een gebied dat sinds de onafhankelijkheid steeds opnieuw werd opgeschrikt door opstanden en militaire aanvallen. Het huis waarvan ze dachten dat het was verdwenen, bleek in hun herinneringen nog te bestaan. Abhishek verwerkte deze herinneringen samen met historische feiten over de streek Oost-Punjab in een intieme voorstelling.

Shah Tabibi | The Shah of Holland
The Shah of Holland is een aangrijpende vertelling over de reis van een Nederlandse Afghaan die twee werelden op één aarde knutselt. Shah Tabibi neemt het publiek op een innemende wijze mee in zijn persoonlijke ervaringen en schijnt zijn licht op de Afghaanse wereld in Nederland. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie. Shah’s verhalen tonen kwetsbaarheid, liefde, schaamte, verdriet en trots, emoties die begeleid worden door prachtige gitaarmuziek van Rik Strengers en Niek Hoevenaars.

Of kies voor de doublebill Wie ben je als niemand kijkt? en The Shah of Holland.

Randprogramma
De voorstellingen van Vertel! worden feestelijk omlijst door muziek en hapjes uit alle windstreken. Daarnaast is er randprogramma dat is samengesteld in samenwerking met De Voorkamer, een ontmoetingsplek in Lombok voor en door nieuwkomers en de lokale gemeenschap. Op beide festivaldagen is een fotoexpositie te zien in de foyer en op vrijdag is er een muziekoptreden van twee professionele muzikanten. De expositie is het resultaat van het documentairefotografieproject 'How to tell a Story', waarin de verhalende kracht van fotografie wordt onderzocht. Op zaterdagavond wordt de muziek verzorgt door Rik Strengers en Niek Hoevenaars (uit de voorstelling The Shah of Holland die op dezelfde avond te zien is).

Do you have a question? Drop us a line.

Date : 11 May, 2019
Time : 20:00 - 23:00
Location : Theater Kikker, Ganzenmarkt 14, Utrecht


Stay updated on our facebook page