De Voorkamer De Voorkamer
0
We’re currently working on our website and therefore it is not fully active yet. Stay tuned! 〜 We werken momenteel aan onze website en daarom is deze nog niet volledig actief. Houd ons in de gaten!

In samenwerking met het Internationaal Literatuur Festival Utrecht (ILFU) staat de komende Writing Space in het teken van…. Ikjes!
‘Ikje’ is een terugkerend item op de achterpagina van dagblad NRC. Het bevat door lezers ingezonden ultrakorte verhalen – zogenaamde ‘Ikjes’ – waarin de schrijver een hilarische, tragische of herkenbare situatie met een twist vertelt, ontleend aan het dagelijks leven en… in maximaal 120 woorden!


Hoe kun je in zo’n korte tekst een scène levendig schetsen, de lezer onderdompelen en verrassen of ontroeren? De Voorkamer Schrijfruimte wordt deze middag bijgestaan door Annemarie van den Brink (Tools voor taal) die tips en trucs deelt en je begeleidt bij het schrijven van een meeslepend ultrakort verhaal.
De workshop wordt in het Engels gegeven. Maar je kunt je Ikje schrijven in een taal naar keuze.
Toegang is gratis, maar schrijf je hier in om een idee te krijgen hoeveel mensen we kunnen verwachten.


(Na afloop kun je je Ikje insturen voor plaatsing op ILFU’s Ikjesmarathon website (https://ikjesmarathon.ilfu.com) waar je het kunt delen met de wereld, terwijl je ook kans maakt om elders gepubliceerd te worden).