Op deze pagina vind je verschillende projecten die het woord geven aan onze community. Hier vertellen verschillende mensen hun fascinerende verhalen op hun eigen manier; door middel van muziek, film, storytelling, koken, beeldende kunst en nog veel meer.

De projecten op deze pagina hebben hun eigen insteek als het gaat om verhalen vertellen. Zo kun je je hart luchten in het Community Diary, interviews en essays lezen in De Voorkamer Magazine, de lievelingsmuziek van onze communityleden luisteren in de Community Playlist en genieten van de verrassende videos De Voorkamer Studio.
 

De Voorkamer Magazine was het eerste project op deze website dat zich richtte op het vertellen van verhalen. Een gemotiveerd team van vrijwilligers ging aan de slag om de verhalen van de evenementen in De Voorkamer vast te leggen en de community van De Voorkamer in de spotlight te zetten. 

In deze verhalen proef je de sfeer van Straffe Koffie, leer je meer over het Nederlandse taalcafé en kom je achter de drijfveren van onze enthousiaste vrijwilligers. 

In de huidige tijd van 'social distancing' zijn we niet meer in staat elkaar in het echt te ontmoeten. 

Als een ontmoetingsplaats en een community is het echter onze missie om mensen bij elkaar te brengen, wat nog belangrijker is wanneer het leven wat moeilijker is. Daarom hebben we besloten een gemeenschappelijk dagboek te beginnen waarin iedereen zijn/haar talent en creativiteit kan gebruiken om een eigen pagina te creëren. 

We nodigen iedereen uit om mee te doen en te laten zien wat jou in deze tijd bezig houdt! Je kunt alle vragen en dagboekpagina's naar community@devoorkamer.org sturen en dan voegen wij ze (anoniem als je dat wilt) toe aan dit dagboek.

In De Voorkamer Studio combineren we beeld en geluid om de verhalen van mensen uit onze community tot leven te brengen. Door middel van dans, muziek en storytelling nemen ze je mee naar andere landen en andere tijden, zetten ze je aan het denken of maken ze je aan het lachen. 

‘Deze prachtige video’s zijn niet alleen op de website te vinden maar ook ons YouTube kanaal (houd deze dus goed in de gaten, want we zullen hier om de zaterdag een nieuwe video uploaden).