More selected projects

33

Culture Shock: Amara Diabate & Àyànlérè Àlàmú Alájédé

Culture Shock is een artistiek en sociaal experiment waarbij muzikanten met verschillende culturele achtergronden worden uitgenodigd om voor het eerst samen te creëren en een unieke ervaring voor te bereiden voor het publiek van De Voorkamer. 

Deze speciale editie heeft als titel "Viering van Afrikaanse drumtaal en muzikale tradities in Utrecht: van West-Afrika naar Nederland". We organiseren deze speciale editie samen met Ìsòkan Concepts, geleid door Dr. Olúpémi Olúdáre. We zijn enthousiast om het duo van deze editie aan te kondigen: 

- Amara Diabate is een meesterdrummer en Kora speler uit Conakry, Guinee. Hij komt uit een Griot-familie. Griots zijn muzikanten die met hun muziek de geschiedenis van hun regio vertellen. 

- Àyànlérè Àlàmú Alájédé is een meesterdrummer en specialist in het orale genre uit Osun, Nigeria. Hij is een meester van de Yoruba talking drums en de drumtaal, en is daarnaast een Yoruba verteller en historicus. 

Deze speciale uitgave is gratis dankzij de samenwerking met Ìsòkan Concepts. Het team van Ìsòkan bestaat uit zowel professionele als enthousiaste kunstenaars die met passie kunst en cultuur promoten en graag samenwerken om mensen met verschillende maatschappelijke achtergronden met elkaar te verbinden. Dit evenement wordt gefinancierd door het project Utrecht 900jaar.

 

Praktische informatie

Datum: Vrijdag 4 november
Tijd: 19:45 - 22:00
Locatie: De Voorkamer. Adres: Kanaalstraat 225, Utrecht

Wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar info@devoorkamer.org.